Thursday, 21 February 2013

Kelas mengajar . :)

Amboi ..tajuk nk gempak . Mcm la cikgu kan nk mengaja. Hihi . Ok! Skang ni tgh mengaja kakak ku ini menggunakan social network yg ada . Hihi . Selain dr fb ok! Fb akk midah ni da terre da . Arini mengaja akk midah menggunakan instagram . Hihihi.. Next nnt kite blaja buat blog yer kakak . So pas ni bley la kite merepek2 di dalam blog . Hahaha . Awww . Mse sudah kesuntukan . Adoi .. Moh la kite kerja blk ...!!!

Wednesday, 13 February 2013

Bride to be 2013!

Salam semua! Ya Allah mcm x percaya je . X terplan pun nk jd bride to be 2013 . Semue nye mcm kejap sgt jd x tak terjangka pun . Insyaallah ini yg terbaik . Allah da aturkan mcm ni . Bercinta la bagai nak rak ngn org lain tp kalo da mmg kata x de jodoh ngn dia mmg x la . Jodoh jgk ngn si dia nih akhirnya! Means akhir nye tu adalah sbb dia la org yg pernah knal n rapat dulu then lost contact and at last tetibe da knal blk n ajak ke jalan yg selanjut nye! Awwww . Mcm kelakar pun ade . Ok! Nnt yana update perjalan dr tunang smpai la ke hari ni . X smpt lg nk update , 1st sbb event tuh pun secara mengejut . Ade la dalam 2 minggu je prepare so diorg pun da setuju nk adakan wedding kami Sebelum akhir tahun. Insyaallah ! Hope semua nya berjalan lancar. So! I'm bride to be!!! Yeay! Excited tp sepanjang excited ni mcm2 la dugaan yg datang! Xpe2 . Biase la kan setiap benda mesti ada naik turun nya! Ok la.. Got to go! Esk kerja !!!! Salam semua . Selamat malam :)

Tuesday, 12 February 2013

Durian oh durian

Salam semua!! Waaa... Arinih cuti!!! Yeay!! Esk nk keje da . Tp sehari je!!! Hihi.. Khamis nk berangkat ke jakarta! Yeay!!! Shopping barang wedding n jenjalan la pe lg . So cuti arini settle kan kemas bilik yg da x terkemas . Pastu ptg pegi bangi tuka duit rupiah . Jutawan i sekejap k! Dpt tuka td 1juta rupiah = rm330 . X tau la ok ke x sbb x smpt nk check currency skang berapa . Pastuh alang2 da g bangi tu singgah la pasar malam bangi . Mama la nak cari tudung n sbb teringin durian dr last week . Da la mmg bukan musim durian . So tau2 je la kepayahannye utk dapat durian . Mcm2 tmpt pegi tau. So this week abah belikan . Ada org jual kat pasa malam nih. Tapiiiiiiii punye la mahal! Durian biase je tp sebiji rm10 .adoi ... Kalo time musim die , rm10 tuh bley dpt berbiji2 tau! Tp sebab mama teringin punye pasal beli la . Excited da ni blk rumah terus kupas , die punye liat kulitnye , hadoi . Bukan main . Smpai kene bukak 2 org. Sekali!!! Antara 4 biji tuh, 2 je yg elok! 2 lagi semue busuk! Hadoi .. Da la mahal . Tp nk buat mcm mne kan . Isi dalam mne la org tuh nk tau ok ke x kan . Huhu . So x pe .. Halal kan je la da beli.. So next time kalo korang nk beli durian mse bukan musim nye, sila la tgk isi dalam die . Mintak org tuh kupas skit kulit nye . Ok la . Mau makan durian! Hihi . Bubbai! Xoxo!
Xoxo! Yana :)




Wedding color for year 2013

Hi.. Assalammualaikum semue . Ok . Minggu ni baru la ade free time sikit nk usha2 and nk prepare utk wedding . Waa. Baru la terase kelam kabut nye bile memikirkan nk warna apa . Nak tema apa. Adoi .. Setiap minggu cr , n setiap kali tuh la bertukar plan . Hihi . Mcm first plan dulu konon nk mcm tradisional . Nk pakai songket la itu la ini la . Pastuh 2nd time cari tuka da plak . Nak warna mint green + coral la pulak . Then 3rd time cari tuka plak . Nk ala2 garden gitu . Tp mama kata x nk la nnt serabut sbb byk bunga la itu la then tuka lagik plak nk ala2 english . Pastuh mama kata malap la warna2 die sbb yana nk gune semue pastel color . So next mama kata warna light purple+peach . Pastuh google lagi sane sini at last warna yg mama setuju n abah pun setuju ialah mint+coral+pink+off white . So nanti pengantin je boleh pakai warna mint green! Yg lain 3 warna lg . So nnt bila tangkap gamba tuh br la nmpk beza pengantinnye . Hihi . Kalo x nnt lrg mesti tanye mne pengantinnye , da tenggelam ngn org2 lain. So hope tuh la tema nye n tetap! So mse cari2 kat google dapat la beberapa maklumat untuk tema wedding for year 2013 . So nnt yana attach k contoh2 warna nye . Basically warna nye semue yg mint color . Mint color ni mcm hijau yg soft , soft purple, soft pink , semue yg soft yg mcm pudar. Lain2 warna seperti emerald, poppy red , african violet, tender shoots , lemon zest pun adalah warna for 2013. Actually nk pilih warna base on year ni mcm trend la . X salah pun x ikut tp mcm up to date by knowing what's hot and what's not! Colors and trend are forever changing! So mmg kalau nk diikut tak terikutnye . means its hard to keep up with the fashions. So x payah ssh ikut pun xpe . Buat je ikut warna kite suke so that the scheme color tuh boleh includes tones and shades color yg shows personalities kite! :) so dekat bawah ni yana attach kan beberapa idea colors trend for wedding year 2013 :) . ! Have fun!

















Out with kemba!

By the way entry ni ptt da publish lama da tp kekangan masa . Hihi.. Last week teman kemba g tempah bj wedding die kat galore wedding . Rambang mata tau tgk baju2 dekat situ . So plan nk jgk buat bj dekat situ . Tp memandangkan nk plan ambek pelamn dr tempat lain so hold dulu . Huhu . Kalau x de yg ok nnt then proceed ngn galore wedding! :) . Kemba tempah baju nikah n bj sanding semue kat situ plus hantaran nye hiasan , price pun not bad , ok la kire boleh kata berbaloi. Untuk pengetahuan semue galore wedding ni kat bangi . Senang je nak cari kedai die, dekat deretan kedai depan pkns bangi . Besar atas tu de tulis galore wedding . So sesape nk tempah baju if nk area2 bangi boleh la g situ . Koleksi baju untuk sewa pun byk tau! N sgt la cantek! Kalau nk usha2 g la fb die ' wedding galore ' http://www.facebook.com/wgbridal?ref=ts&fref=ts . So Dah settle bincang ngn akk tuh design mcm mne kitaorg pun gerak ke carefour . Maklum la kemba ni duk sendiri , family jauh so brg rumah kene la beli sendr . Dah nak baya tuh ternampak la kad gift berbentuk gift! Unik . 1st time tgk . So pas ni kalo nk bg birthday gift ke wedding gift ke bey la kasik tuh . Hihi. Dpt jgk org tu gune beli brg rumah or sebaliknye. :) antara barang yang dibelinye, sayur!!! Almaklumla org nk kawin so diet la ape lg . Yana ni je x terdiet2 haish stress! Hihi . Ok la . Tuh sje cite nye! Bubbai :) xoxo



Saturday, 2 February 2013

Stress!! Dewan ohh dewan ..

Sangat la stress rupenya nk kawen ni kan ,, byk la sgt bende nak kene fikirkan . Yang palingpenting venue! Well , mmg da book dewan p9 i mean dewan komuniti presint 9 eh salah. Dewan kejiranan presint 9 . Ok! Yes disitu la , book for backup plan sbb last minit pun plan nk kawin . X sampai sethn . For your info , dewan di putrajaya nih kene ambil mase at least one year before!! Ssh kan! Hurm .. Xpe la.. Dewan p9 tuh pun ok je . Just kalau boleh bia la tmpt yg siap full carpet n aircond semue . Senang skit . Huhu. So, this is the only choice that i have! Conclusion , my wedding venue will be at dewan kejiranan presint 9 . Okay! Muktamat!


Thursday, 17 January 2013

Lunch!!

Tq incik tunang belanja sye lunch arini..
Arini tetiba die culik bwk p mid .. Nasib sempt blk on time :)



Sunday, 13 January 2013

Good luck!!

Good luck for your exam :)
Wish you all the best!!
I know you can do it
I'm hoping that you do great on your big exam.
I'm praying that you have the peace, wisdom, and clarity of thought that you need to do the best you possibly can.

❤ you! Xoxo :)

Tuesday, 8 January 2013

Wedding exhibition

Lamenye x update!!
Busy lately with work, wedding preparation .
Awww can't believe that i'm bride to be!!!!
Ok.. Cite bride to be nih , biase la .. Mesti bz nk cari tema,pakej2 yg sesuai n byk la lg ...
So nk share skit pengalaman pegi wedding exhibition.. Best tau!!! Seriously dpt tlg byk kepada semue bakal pengantin in term of design bj, tema wedding, catering, photo dan mcm2 lagi ..
So far da pegi 2 tmpt .. 1st shah alam kt SACC and second kat SCCC( Setia City Convention Centre) .mse pegi SACC tuh da mlm n last day . So org ramai n nk pilih pun jd pening kepala . Tp byk jgk la dpt info tp pd mse yg sme pening nk pilih yg mne .tp sbb kn wedding lmbt lg so ambek je semue pamphlet yg diorg bg blk discuss ngan big boss of coz la mama n abah . Hehe .. Sbb diorg yg nk membayanye .. Hihihi. So da senarai kn yg mne ok n yg mne x ok sbb mahal sgt!!! Mcm membazir je . Sedang kan boleh dpt pakej yg sederhana but berbaloi.
2 nd tuh pegi yg dekat SCCC . Wow! Terpegun dengan tmpt die!! Cntk.. Series korang ptt cube g shopping kt sne . Selesa n sesuai utk bwk keluarg utk beriadah sbb die ade space utk berlari2 n mlm boleh tgk air pancut berwarna warni. Cantek sgt. Kaki ni pegi ok sikit . Org x ramai sgt. But stll x decide ape2 just ambek pamphlet then nnt blk tgk pakej mne yg sesuai ., so mne2 yg bakal jd pengantin sila2 pegi next wedding exhibition . Best tau .. Hihihi. Ok! Nnt ape2 akn di update lg . Bye!! :)





Thursday, 6 December 2012

Lunch 6/12/12

Weeeeee . Arini x ngntuk sbb bos ade..
Hahahah .. So x smpt ngntuk da kene panggil bust keje..
Arini kak midah x de so tapau mkn ngn kakak eda .
Tq kakak sbb order kn . Hihihi
So la mknn nye :) ..

Wednesday, 5 December 2012

Sleepy!!

Ooohhh not .. Another two and half hour!!
Feel so sleepy right now!!!
I will always feel sleepy during working hour
eh tak ...
I feel sleepy all the time!! So what to do?? Hehe no comment !
Well me at office as usual Doing the same routine
Morning report .. Report and report ..
nevermind . Da kte kje kn!!!
Ok. Now just nak share lunch 4 yesterday . Hehe
Sbb today lupe mau tangkap gmba ...
Ok la .. Mau sambung kje!! Even bos xde arini . Hiihihi


Sunday, 2 December 2012

Happy birthday nenek!!!



With you even the bad times are good!

I hope that you're my friend forever because that's how long I'm gonna need you.

On your birthday lots of people are thinking of you. I just wanted to let you know that I am one of them.

I just want you to know that I still care for you the same.

You're a friend who I can trust to always be loyal and true and there is no greater friendship than the one I share with you. Wishing my special friend the best birthday ever.

Hope your birthday is as happy as you've made me.

Happy birthday to someone I can tolerate.

Thanks for being such an awesome friend.

A good person is hard to find, hard to lose, and imposible to forget and that special person is you.

A true friend remembers your birthday but not your age. ( ecewah .. :p )

HAPPY BIRTHDAY NENEK A.K.A NOOR LIYANA :)





Purple + red

In love with this combination of color :)



Another 20 days

Bismillahirahmanirahim ...
Lama nye x tulis kat sini .. Well ..
Jooom start blk menulis.. Hehhe
Can't wait for that day!!!
Another 20 days!! Awww . So excited!
Tp bende nk kene settlekan ni..
Insyaallah berjalan lancar .. :)
I will update the progress soon ok!!! ;)

Uploaded with ImageShack.us